Anderhalf jaar PneumoNEE: snelscan longecho boekt succes
Een goed anderhalf jaar geleden, in oktober 2020, ging het VLAIO PneumoNEE project van start met drie ambitieuze maar duidelijke doelen: de snelscan longecho toepassen op Vlaamse bedrijven, beslissingsondersteunende tools voor kalverpneumonie ontwikkelen en een effectieve communicatiecampagne voeren om iedereen meer bewust te maken van de gevolgen van pneumonie. De projectuitvoerders blikken alvast tevreden terug op deze eerste fase van PneumoNEE.

PneumoNEE kon rekenen op veel belangstelling van zowel veehouders als hun dierenartsen. De website, sociale media, online voordrachten alsook de vele workshops georganiseerd over heel Vlaanderen werden druk bezocht.

Als kers op de taart behaalden maar liefst 37 Vlaamse dierenartsen het certificaat voor snelscan longecho. Via deze dierenartsen kunnen nog meer veehouders dagelijks gebruik maken van deze techniek en zo hun kalvergezondheid en antibioticagebruik verbeteren.

Binnenkort starten we met de voorbereidingen van de tweede projectfase, want we willen nog meer veehouders en dierenartsen laten kennis maken met de snelscan longecho techniek. Interesse? Neem alvast eens een kijkje op de website. Het PneumoNEE team van UGent en DGZ zijn bereikbaar voor al jouw vragen.

 

Contact:
PneumoNEE team UGent: info@pneumonee.be.
PneumoNEE team DGZ: helpdesk@dgz.be of 078 05 05 23.