Spreker: Prof. Dr. Bart Pardon (UGent, Faculteit Diergeneeskunde)
Ontvangst en hosting: regiodierenartsen DGZ

Webinar sessie 1: subklinische pneumonie
Elk kalf in Vlaanderen zal gedurende zijn levensloop meerdere keren te maken krijgen met luchtwegproblemen. Infectie van de luchtwegen kan aanleiding geven tot een longontsteking of pneumonie, maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn.
Daarnaast toont ook niet elk kalf even duidelijk wanneer hij een longontsteking heeft. In dit geval spreken we over subklinische pneumonie. In deze eerste webinar geraak je wegwijs in de verschillende soorten luchtweginfecties en leer je welke hulpmiddelen je nu en in de toekomst kunnen helpen om zieke kalveren te detecteren.

 

 

Om de webinar te volgen, klik je op donderdag 4 maart om 13u op volgende link:

Webinar 1: Subklinische pneumonie

“Op voorhand inschrijven is niet nodig. Als je voor het startuur inlogt via de link, kom je in de lobby terecht en zul je toegelaten worden van zodra de webinar start.”

 

Webinar sessie 2: economische gevolgen luchtweginfecties bij kalveren

 

Naast de gekende directe economische schade van luchtweginfecties zoals minder goede groei, kalversterfte,… zijn er ook indirecte schadeposten zoals verhoogde arbeid en medicatiekosten. Maar wist je dat er nog verborgen economische gevolgen zijn?

 

 

Wil je meer weten over de invloed van pneumonie en hoe dit verliesposten veroorzaakt op uw bedrijf? Bekijk dan zeker onze 2de webinar!

Om de webinar te volgen, klik je op vrijdag 5 maart om 13u op volgende link:
Webinar 2: Economische gevolgen van pneumonie

“Op voorhand inschrijven is niet nodig. Als je voor het startuur inlogt via de link, kom je in de lobby terecht en zul je toegelaten worden van zodra de webinar start.”

 

Interesse in het PneumoNEE project? Bekijk dan zeker de rest van onze website voor meer informatie over luchtweginfectie bij kalveren, de meest recente info uit ons onderzoek en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Of volg ons via Facebook voor recente nieuwtjes:
https://www.facebook.com/PneumoNEE